(c) 2010 - 2020 LAURA GARCIA DESIGN

Sono

Two condos combined into one

Chicago

  

Two adjacent condominium units were combined in to one in this interior renovation in a residential high rise building in Chicago. The combined unit spans the entire west end of the floor, with unobstructed southern, western, and northern city views.

Concord

landmarked 3 flat renovation

Chicago

  

This beautiful limestone three flat located on a landmarked historic street in Chicago's Wicker Park neighborhood was completely gutted and renovated into an owner's unit, and two rental units.

the oaks -  lohan anderson

six new student residence halls 

carthage college, Kenosha, wi

  

Completed as Project Manager / Project Architect at Lohan Anderson over a period of 8 years, these 6 new student residences halls were built in a new development of park land covered by Oak trees, at the south end of campus.

Homer

single family home renovation

Chicago

  

Many of this two story home's historic details, including stained glass windows at the front of the house, and the original tin ceiling and frieze in the living and dining rooms, were preserved during the gut renovation of this single family home in Bucktown.

goethe - Lucien lagrange architects

new mid rise residential condo building chicago

  

Completed as Project Architect at Lucien Lagrange Architects, this mid rise luxury condo building in Chicago's Gold Coast incorporates high end materials including custom mahogany windows, hand forged wrought iron rails, and a zinc mansard roof.

Campbell

two flat addition and renovation 

Chicago

  

A tenant fire initiated this two flat renovation, but the Owners were smart to rethink the layout of the units while they had the opportunity. They decided to add a second floor addition and deck at the back of the house in addition to completely renovating both units.

LAURA GARCIA DESIGN

residential and commercial architecture FIRM

Harmony ridge

straw bale eco cabin

Wisconsin

   

This cabin sits on stilts over a heavily sloped site- a natural bluff overlooking a river valley. The walls are composed of stacked straw bale, finished with a weatherproof 3 coat plaster. The building form and siting were developed using passive solar design principals.